rsmk

rsmk

Иницијална Конференција на проектот SEEDS of Inclusiveness

Фондацијата Траг, Организацијата за социјални иновации, Здружението за развој на нова опција АРНО и Здружението Оптимист Босилеград одржуваат иницијална конференција за промовирање на рамката и очекуваните резултати од проектот SEEDS...

Read more

Европската комисија ја усвои новата Програма за прекугранична соработка ИПА III СРБИЈА – СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА за периодот 2021-2027 година

На Комитетот за ИПА одржан на 3 јуни 2022 година, Европската комисија ја усвои новата Програма за прекугранична соработка ИПА III СРБИЈА - СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА за периодот 2021-2027 година. Вкупната...

Read more

Појаснувања на договорниот орган, Q&A

Договорниот орган ги објави појаснувањата по поднесените прашања од страна на потенцијалните апликанти во рамки на вториот повик за доставување предлог проекти. Ве молиме преземете го приложениот документ подолу: QA-2nd-CfP-CBC-SER-MK-2Download

Read more

ОДРЖАНА ВТОРАТА ИНФО СЕСИЈА

СРЕДА 13.04.2022 год. Втора инфо сесија по повод објавувањето на Вториот повик за предлози во рамките на Програмата за прекугранична соработка Србија-Северна Македонија 2016-2020 година. се одржа во среда, 13...

Read more

ОДРЖАНИ ИНФО СЕСИЈА И ФОРУМ ЗА ПРЕБАРУВАЊЕ ПАРТНЕРИ

СРЕДА, 30 МАРТ 2022 год Инфо сесијата и Форумот за пребарување партнери, по повод објавувањето на Вториот повик за предлози во рамките на ИПА Програмата за прекугранична соработка Србија-Северна Македонија...

Read more

Уште 1,9 милиони евра за подобрување на соработката меѓу Србија и Северна Македонија

Предлози на проекти за вториот циклус на Програмата за прекугранична соработка Србија-Северна Македонија, која предвидува речиси 1,9 милиони евра за промовирање на вработувањето, мобилноста на работната сила и социјална и...

Read more

Онлајн настан по повод отворањето на Вториот повик

ОБЈАВА Онлајн настан по повод отворањето на Вториот повик за предлози за Програмата за прекугранична соработка Србија-Северна Македонија Министерството за европски интеграции на Република Србија, Оперативната структура на Програмата за...

Read more

ОБЈАВА НА НАСТАНИ – ВТОР ПОВИК ЗА ПРЕДЛОГ НА ПРОЕКТИ

По повод неодамна објавениот Втор повик за предлози за Програмата за прекугранична соработка Србија-Северна Македонија 2016-2020 година во рамките на финансиската перспектива ИПА II, Министерството за финансии на Република Србија,...

Read more

ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ ИНТЕРЕС

Министерството за европски интеграции на Република Србија, како договорен орган во соработка со Министерството за локална самоуправа на Република Северна Македонија како оперативна структура на МК го објавуваат Повикот за...

Read more

Работен план за објавување на вториот повик за ИПА Програма за прекугранична соработка Србија-Северна Македонија 2016 – 2020

Министерството за финансии, Секторот за склучување договори и финансирање на програми финансирани од ЕУ, на Република Србија го објави Работниот план во рамки на ИПА Програмата за прекугранична соработка Србија-Северна Македонија...

Read more

Време за регистрирање на #EURegionsWeek

Во 2020 година, проектите за прекугранична и регионална туристичка соработка финансирани од ЕУ, спроведени на Западен Балкан, ненамерно ги ублажија последиците од кризата и на крајот го поттикнаа економското закрепнување,...

Read more

Информативна работилница: „Подготовка на предлог-проекти за Програмата за прекугранична соработка“

Министерството за европска интеграција на Република Србија и Министерството за локална самоуправа на Република Северна Македонија, со техничка поддршка на Заедничкиот технички секретаријат (ЗТС), ве покануваат да присуствувате на еднодневна...

Read more

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.