Violeta Stankovic

Violeta Stankovic

Известување за продолжување на рокот за Конкурс за проектен службеник во Заеднички технички секретаријат, Лесковац во рамки на ИПА II Програмата за прекугранична соработка Србија-Северна Македонија 2016-2020

Ве известуваме дека Министерството за европски интеграции на Република Србија како оперативна структура на ИПА Програмата за прекугранична соработка Србија – Северна Македонија 2016-2020 година, ќе го продолжи рокот за...

Read more

Оглас за ангажирање на проектен службеник во Заеднички технички секретаријат, Лесковац во рамките на ИПА II CBC Програмата Србија-Северна Македонија 2016-2020

Министерството за европски интеграции на Република Србија како оперативна структура на ИПА Програмата за прекугранична соработка Србија – Северна Македонија 2016-2020 година, ги поканува заинтересираните кандидати да се пријават за...

Read more

Конференција за иднината на Европа: A vivid Europe from below- Локалните власти на Западен Балкан и нивната визија за иднината на Европа

Конференција за иднината на Европа A vivid Europe from below- локалните власти на Западен Балкан и нивната визија за иднината на Европа ќе се одржат Онлајн - Понеделник 14 јуни...

Read more

Јавнa консултација во врска со програмирањето на ИПА III Програмата за прекугранична соработка Србија – Северна Македонија 2021-2027 година

Почитувани, Полека влегуваме во последната фаза на подготовка на Програмата за прекугранична соработка ИПА III Србија - Северна Македонија за следнaта седумгодишна финансиска перспективa 2021-2027 година. Ве молиме да го...

Read more

Подготовка на новата ИПА III програма за прекугранична соработка Србија-Северна Македонија 2021-20217

Почитувани, Во тек е подготовка на ИПА III програма за прекугранична соработка Србија - Северна Македонија за следната седумгодишна финансиска перспектива 2021 - 2027 година. На самиот почеток на овој...

Read more

Истражување за оценување на ефектите при имплементација на програмата за прекугранична соработка Србија – Северна Македонија

Со цел да се проценат ефектите од спроведувањето на ИПА II Програмите за прекугранична соработка, се спроведува истражување за да се направи проценка на спроведувањето на програмите за Прекугранична соработка...

Read more

Фестивал на документарен филм „Европска соработка: Филмска приказна“

Министерството за европска интеграција организира фестивал на документарен филм „Европска соработка: Филмска приказна“, што ќе се одржи он-лајн  од 7 до 9 октомври, оваа година. Фестивалот „Европска соработка: Филмска приказна“...

Read more

Прашалник за SWOT анализа, програма за прекугранична соработка 2021 – 2027 година

Почитувани корисници, во тек е подготовката на програмата за прекугранична соработка Србија-Северна Македонија за следниот седумгодишен програмски период 2021-2027. Ве покануваме да учествувате во процесот на подготовка на програмата со...

Read more

Најновите појаснувања на договорниот орган

Објавени се најновите, трети по ред, појаснувања на договорниот орган во врска со првиот повик за предлози: Прекугранична програма Србија - Северна Македонија 2016-2020 година под Инструментот за претпристапна помош...

Read more

Известување за продолжен рок за поднесување на апликации во Повикот за Изразување Интерес за Проценители за предлог проекти од Програмата Србија-Северна Македонија

Поради малиот број на примени апликации во рамките на Повикот за Изразување Интерес за Проценители за предлог проекти , кој беше објавен на сајтот на Министерството за Европски Интеграции на...

Read more

ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ЗА ПРОЦЕНИТЕЛИ НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ

Министерството за Европска Интеграција на Владата на Република Србија, како договорен орган, објавува Оглас за ангажирање на Проценители на предлог - проекти добиени под: • Првиот повик за предлози на...

Read more

Првиот јавен Повик за предлози

Програма за прекугранична соработка Србија - Северна Македонија 2016-2020 од Инструментот за претпристапна помош (ИПА II) Референтен број: EuropeAid/165171/ID/MULTI Владата на Република Србија, Министерството за финансии, Секторот за договарање и...

Read more

Програма за работа за прв повик за доставување предлози Србија- Северна Македонија

Министерството за финансии, Секторот за склучување договори и финансирање на програми финансирани од ЕУ, на Република Србија ја започна работната програма за Програмата Србија-Северна Македонија во подготовката за започнување на првиот повик за...

Read more

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.